TOPLOTNA ČRPALKA ZRAK/VODA

Poznamo DELJENE oziroma SPLIT izvedbe, kjer ima toplotna črpalka posebej zunanjo in notranjo enoto. Na drugi strani pa poznamo tudi izvedbe VSE V ENEM oziroma MONOBLOCK, kjer imajo toplotne črpalke le zunanjo enoto z že vgrajenimi direktnimi priključki za vodo.


V naši spletni trgovini najdete toplotne črpalke zrak/voda z Inverter tehnologijo, priznanega japonskega proizvajalca CHOFU. Vse enote v ponudbi so monoblock toplotne črpalke moči od 6 – 16 kW.

Prednosti MONOBLOCK toplotne črpalke:

 • Cena monoblock toplotne črpalke je v primerjavi s split izvedbo precej nižja.
 • Montaža toplotne črpalke za ogrevanje je enostavnejša in posledično tudi cenejša.
 • Za montažo monoblock toplotne črpalke so dovolj vodoinštalaterji in monterji klasičnih ogrevalnih sistemov. Monterji ne potrebujejo izpita za montažo klimatskih naprav (freonska montaža).
 • Monoblock toplotne črpalke CHOFU so primerne tako za talno, kot tudi radiatorsko ogrevanje.
 • Zalogovnik ni potreben.
 • Po zmogljivosti povsem primerljiv s split sistemi.
 • Deluje do -20°C.

Energetsko učinkovit način ogrevanja – toplotne črpalke

Naprave delujejo na način, da koristijo energijo sonca, ki se akumulira v vodi, zraku ali zemlji. Za svoje delovanje potrebuje le okoli 25% električne energije, medtem ko ostalih 75% toplotna črpalka črpa iz okolja. Tako so toplotne črpalke okolju mnogo bolj prijazne, saj v primerjavi s klasičnimi viri ogrevanja proizvajajo za okoli 60% manj emisij ogljikovega dioksida (CO2). S tem ne le da lahko prihranite, temveč tudi naredite nekaj pozitivnega za okolje v katerem živite.

Toplotna črpalka CHOFU, ki nima notranje enote, je primerna za manjše prostore, stanovanja ali hiše in mobilne hišice. Ker monoblock toplotne črpalke nimajo notranje enote, znotraj ne zavzamejo nič prostora. Možna je tudi postavitev na balkon ali streho.

Toplotna črpalka CHOFU ima kompresor Toshiba DC Inverter, Panasonic obtočno črpalko z aksialnimi ventilatorji, vgrajen grelec proti zamrzovanju kondenza, kakovostni toplotni izmenjevalec in vgrajeno vremensko temperaturno regulacijo delovanja.

Tehnologija za krmiljenje tlaka nudi stabilno kapaciteto ogrevanja tudi pri nizkih zunanjih temperaturah (do –20°C) in brez težav dosega želeno učinkovitost. Temperatura ogrevalne vode doseže 60°C, zato je črpalka primerna tudi za radiatorsko ogrevanje.

Toplotne črpalke CHOFU odlikuje varčnost, zanesljivost in dostopna cena

Kot že omenjeno, imajo CHOFU toplotne črpalke le zunanjo enoto. Zaradi česar je cena sistema nižja v primerjavi s split sistemi. Tudi samo vzdrževanje takšne toplotne črpalke je zato enostavnejše in cenejše. Sestava naprave je manj kompleksna od split sistemov. Vsebuje namreč le obtočno črpalko, toplotni izmenjevalec in elektro grelec.

Gre za sodobno izvedbo toplotnih črpalk zrak/voda, ki omogočajo ogrevanje tudi pri zunanji temperaturi do – 20°C. Tako tudi pri nizkih zunanjih temperaturah lahko s toplotno črpalko prihranite energijo.

Gre za zanesljive naprave o kakovostih katerih priča 3 letna garancija in tudi 5 letna garancija na kompresor.

Toplotne črpalke CHOFU imajo visoke koeficiente izkoristka. Če primerjamo s tradicionalnimi viri ogrevanja (ob upoštevanju povprečnih cen elektrike in fosilnih goriv) lahko dosežemo visoke prihranke. Vse potrebno za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev s strani Eko sklada RS lahko uredite na ekoslad.si.

Prednosti toplotnih črpalk:

 • nižji stroški ogrevanja (od 35 - 75 %),
 • zmanjšanje emisij CO2 do 60%,
 •  investicija se povrne v nekaj letih,
 • zasede izredno malo prostora,
 • tiho delovanje,
 • minimalna vzdrževanja,
 •  v vročih mesecih omogoča hlajenje hiše,
 • enostaven za upravljanje in uporabo,
 •  toplotne črpalke so delno subvencionirane s strani države (ekosklad.si),
 • uporablja obnovljive vire toplote (toploto zemlje ali okoliškega zraka).

Nižja vrednost DDV-ja ob nakupu z montažo – ZAHTEVAJ PONUDBO!

Cene toplotnih črpalk so z 22% DDV-jem. V primeru nakupa z montažo je DDV 9,5% (oz. v skladu z zakonom o DDV-ju – ZVDDV-1). V primeru, da vas zanima toplotna črpalka z montažo, nas kontaktirajte na email inpro.trgovina@inpro.pro in zahtevajte ponudbo. Za več informacij nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 80 89.

 PREVERITE PONUDBO TOPLOTNIH ČRPALK

eko sklad